BIOGRAFIE SIDE KICK

 

 

 

Wie zijn SIDE KICK?

 

Side Kick bestaat uit de broers Fred en Ron, geboren in Den Haag en is ontstaan vanuit de band Only 4. Vandaar de naam Side Kick.

Ze hebben al 25 jaar ervaring in het verzorgen van feestavonden op muzikaal gebied.. Na het starten van promo´s die erg positief werden ontvangen kwamen al snel optredens door het land. Met als klap op de vuurpijl een optreden MAINSTAGE GO-APRES SKI 2012 in AHOY samen met De Meiden uit Leiden. Met onze apresski singel Hey Mooi Wijfie!!! Daarna kwamen de singles mooie billen met Def Rhymz, Rokje, en Hela Hela met Trafassi uit. Met als hoogtepunt tv auditie Bloed Zweet en Tranen januari 2015.

​Wat kan je verwachten op muzikaal gebied, door hun zelfde klankkleur in de stemmen wordt er veel 2de stem gezongen waar ook een deel van hun kracht zit, mede daardoor is er muzikaal veel mogelijk..van Dance classics, Nederlandtalig, Reggea, Zuid/Amerikaans en mooie ballads. 

Ook het entertainment gehalte staat hoog in het vaandel bij Side Kick. Nooit rustig... kunnen niet stil staan...en houden van een feestje..kortom een soort wervelwind op het podium. Kijk ook maar eens naar de extra mogelijkheden van de act Freddy Mercury ontstaan vanuit de soundmix show van Henny Huisman. Momenteel is onze nieuwste partyknaller 'Lekker Feessie of Apres skien´ uit met niemand minder dan DJ COR voor het seizoen 2014/2015 een geweldige track!!!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​Fred.
Geboren 12 april 1972.

Zanger SIDE KICK, componist, producer en tekstschrijver, toetsenist, en eigenaar van platenlabel/opname studio 'Orion Studio'.

Fred is in 1985 voor het eerst in aanraking gekomen met de muziek en was meteen verkocht.  Nu 25 jaar later mag je zeggen dat Fred helemaal zijn draai heeft gevonden in het muziek wereldje.

Fred staat als zanger bekent om zijn hoge noten en rauw stemgeluid bij diverse Dance Classics.
Kortom een rasmuzikant in hart en nieren.
Fred is inmiddels ook uitgegroeid tot een bekende producer en tekstschrijver in Den Haag en ver daarbuiten. Vele zangers zoals Nienke/Bouke/Mike Peterson/ en natuurlijk Side Kick treden in ’t land op met diverse liedjes van Fred. Ook een bewerking van een liedje voor Wolter Kroes mag niet op deze lijst ontbreken.

​Ron.
Geboren 8 januari 1966.

Zanger SIDE KICK, act Freddy Mercury, gitarist en entertainer.
Ron is een veelzijdig artiest.

Ook bij hem begon het te kriebelen toen hij 15 jaar was. Ron is eigenlijk een frontman dat komt ook voort uit de vele optredens van de vroegere band Only 4.
De kracht van Ron zit zowel in zijn stem als in zijn voorkomen.
Of het nu een prachtige ballad is of een nummer van Queen. Dat ontstaan is uit de Soundmixshow van Henny Huisman. Ron werd 2de in de finale in belgie. Mogelijk is ook de Freddy Mercury extra te boeken als vorm van extra entertainment. de Queen show bestaat uit een half uur.
Bij Ron straalt de muzikaliteit eraf, ook het “entertainen van publiek” vindt Ron prachtig om te doen.

Wij als Side Kick staan voor 1 ding en dat is muzikaliteit, entertainment..maar vooral heel belangrijk een geslaagd feest in wat voor vorm dan ook.

groetjes van Fred en Ron  SIDE KICK.

 

Hieronder de geschiedenis van Side Kick.